ZBAVTE SE VAD NA KRÁSE

Mít krásnou tvář bez jediné chybičky,o tom sní asi každá žena: Někdy se však jakoby natruc objeví na kůži žilky, skvrnky nebo bradavičky, případně vyraší chloupky. Jak si s nimi poradit?
Nepěkné červené pavučinky na tvářích,kolem nosu nebo v dekoltu způsobují popraskané podkožní žilky, které trápí hlavně suchou pokožku. Důvodů, proč se mohou objevit,je celá řada – od křehkých cévních stěn přes různá zánětlivá onemocnění až po jaterní problémy. Jejich vznik ovlivňuje také časté střídání teplot,přemíra sluníčka nebo přehnaná péče o mastnou pleť. Je běžné, že žilky se občas roztahují a zase stahují, ale pokud ztratí pružnost, zůstanou už trvale rozšířené a prosvítají přes kůži. Žilky lze ošetřit laserem, ale nejlepší je samozřejmě prevence. Omezte návštěvu saun a solárií, vyvarujte se kouření a nadměrné konzumaci alkoholu a na sluníčko ( v zimě na mráz ) nevycházejte bez ochranného krému. Z kosmetických přípravků je třeba vyhnout se některým druhům peelingů, pleťových vod a masek, které pleť výrazně překrvují. Posílení cévních stěn napomáhá rovněž vitamin C.

Jak na skvrny ; Přílišné slunění může zavinit i další patálii,a to jsou pigmentové skvrny. Nepříjemné jsou především ty, které se objevují na tváři a na krku. Mají převážně hnědé až šedohnědé zbarvení a až v 90% všech případů častěji postihují ženy a jedince s tmavší pletí. Jejich vznik podporuje také zvýšená hladina ženských pohlavních hormonů estrogenu a progesteronu. Často se proto objevují v těhotenství, u žen,které užívají hormonální antikoncepci nebo hormonální substituci v menopause. Pomůže speciální kosmetika, zejména různé depigmentační krémy, které odstraňují již existující hnědé skvrny a brání tvorbě nových. Důležité je také chránit pleť před účinky UV záření. K preventivním opatřením patří užívání vitaminu C, zinku a betakarotenu.

Na bradavičky platí vlaštovičník ; Náladu nám někdy pokazí i drobné bradavičky – drobné útvary s plochým povrchem barvy kůže, které se nejčastěji vyskytují na čele, na nose a na tvářích. V takovém případě je nejlepší navštívit dermatologa, který rozhodne o vhodné léčbě (laser, tekutý dusík aj.). Celou řadu účinných produktů nabízí také kosmetika,například přípravky s výtažky Mrtvého moře, konopné výrobky a podobně. Nebo zkuste to co naše babičky – vlaštovičník, roste běžně na loukách, u lesa,na rumištích a najdete ho i ve většině zahrádek. Tato rostlinka má drobné žluté kvítky, a když se utrhne, teče z ní mléko, kterým se bradavice několik dní potírají než se odloučí.

Na chloupky zkuste vosk ; Také způsobů, jak si poradit s nepěknými chloupky, je několik. Dlouhotrvající účinek má laserové ošetření, které zničí váčky pod kůží a chloupky už dál nerostou, po šesti až osmi sezeních by už neměly začít růst vůbec.Trvalý efekt má i elektrolýza. Podstatně levnější metodou je strhávání chloupků voskem, kdy vám hladká pokožka vydrží asi dva až šest týdnů. Tato metoda je velmi nenáročná a můžete ji provádět i doma. Ještě kratší efekt mají různé depilační krémy, které se prostě nanesou na obličej, nechají pár minut působit a pak se odstraní i s chloupky. Tato metoda však nejde do hloubky, takže nové chloupky se mohou objevit už za několik dní. Proto je lepší vydržet štípnutí a mít hladkou kůži.