10 věcí, co si na líčení dáte do kabelky

1. věc, kterou jistě nesmíte postrádat je korektor, bez kterého se neobejdete, jakmile zjistíte, jak ho používat. Líčit se začínáme po ošetření pleti pleťovým mlékem a vodou. Poté naneseme denní krém. Začínáme líčit očním korektorem, který skvěle zakryje tmavé kruhy pod očima i nějaký ten neduh navíc, např. popraskané žilky ve tváři, jizvy apod. Dalším dobrým pomocníkem je korektor, který má hutnější složení, a tím pádem zakryje místa jako např. uhříky nebo komedomy. Tento druh korektoru neroztíráme, pouze vklepeme do pokožky.

2. věc bez které se neobejdete je make-up. Důležité je dobře zvolit barevný odstín. To je velmi důležité pro výsledný efekt. Spíše volte o tón světlejší odstín podkladového krému, než je vaše pleť. Tmavší make-up vytvoří nepěkné orámovaní obličeje a pokud ho špatně rozetřete, tak navíc nevzhledné fleky na obličeji. Naneseme na pleť a řádně rozetřeme po celé ploše obličeje, až na uši a krk jej dáváme pouze nosíte-li stažené vlasy do gumičky či hřebenu, aby byla jednotná barva.

3. věcí je bezesporu pudr, který zafixuje podkladový krém a celkově rozsvítí celý obličej. Je důležité zvolit stejný odstín jako je make-up, jinak vám opět vzniknou nepěkné barevné fleky na obličeji. Jeden pudr práškový volíme pro líčení doma a sebou do kabelky nosíme tzv. kompaktní pudr stejné barvy.

4. věc, která nesmí chybět ve vaší kabelce je tvářenka. Barva tvářenky záleží na vašem barevném typu. Podle toho volíme teplý či studený odstín. Při nanášení tvářenky také záleží na tvaru obličej. Můžeme tím potlačit široké partie, nebo naopak opticky vyplnit partie prohloubené, zmenšit nos či vystouplou bradu.

5. věcí pokračujeme v líčení dalších partií obličeje a to tužkou na obočí. Některé ženy mají obočí výrazné a je proto netřeba obočí nijak zvýrazňovat. Někde je zase potřeba trošku pomoci. K výběru máme dvě barvy a pokud se rozhodnete pro použití tužky na obočí, pamatujte, že výsledný efekt má být co nejpřirozenější.

6. věc, která je nepostradatelná, jsou oční stíny. Ty nanášíme: nejprve světlejší barvu do vnitřního koutku oka, do vnějšího potom tmavší odstíny pro hloubku pohledu. Není to ale vaším psaným
pravidlem, velmi záleží na tvaru oka, líčení očí stíny je spíše individuální záležitost. Zase bychom měli dodržovat barevnou typologii, tzn. studené barvy pro studené typy a naopak.

7. věc, na kterou bychom neměli při líčení zapomenout jsou linky nebo konturovací tužky na oči. Linku vedeme těsně nad řasami a pokud se nám zdá moc výrazná, stačí jí přetřít očním stínem. Ten, kdo má šikovnou ruku a má rád výraznější líčení, může si zkusit namalovat i linku pod spodními řasami oka.

8. věc nezbytná pro dokonalý pohled je řasenka. Volíme řasenku, která naše řasy ozdobí, ne slepí! Máme pro vás hned několik tipů, z kterých si určitě každý vybere. Jsou to řasenky voděodolné, zvětšující objem, pro citlivé oči, zvýrazňující apod.

9. věc se týká našich rtů. Než naneseme samotnou rtěnku, použijeme konturovací tužku na rty. Nanášíme ji těsně na konturou našich rtů. Jednak nám to krásně ústa zvýrazní a jednak nedochází k rozpíjení rtěnky.

10. poslední věcí je samotná rtěnka a lesk na rty. Pamatujte, že užší rty potřebují světlejší, lesklé odstíny. Tím opticky rty zvětšíme. Na větší rty použijeme spíše matné barvy. Lesk potom umístíme doprostřed rtů. Zase platí pravidlo chladné odstíny pro studené typy, teplé odstíny pro teplé typy.

Pro Beauty Art MZZ