OMLAZOVACÍ TECHNIKY OBLIČEJE dle postupů Tradiční Čínské Medicíny

Moderně bychom řekli Beauty a Anti-Aging. Je to efektivní alternativa západních zákroků jako je botox, injekce kolagenu, restylanu apod., a k tomu bez času na zotavení po takových zákrocích...Z časopisu pro ženy: "Nechcete na sobě dát nic znát? Hrajete profesionálně poker a chcete, aby vaše mimické svaly na obličeji jednoduše přestaly fungovat? Není problém. Můžete si nechat napíchat do tváře tolik botoxu, že i váš smích bude vypadat, jako by právě někdo vykopal kvalitně balzamovanou mrtvolu. Zákrok dělá doktor Jack Berdy z New Yorku a je prý určena výhradně hráčům pokeru, kteří na sobě nechtějí dát znát jakékoli emoce." Samozřejmě úsměvné, neuvěřitelné, ale velmi reálně popsaný obraz aplikace podobných jedů do těla.....

V rámci přirozeného postupu, který respektuje celkový obraz člověka a jeho zdraví se může Tradiční Čínská Medicína pochlubit ošetřením vrásek akupunkturou dle zásad TČM současně s harmonizací vnitřních orgánů. Tento postup lze považovat za smysluplný, neboť řeší nejen špičku ledovce, řekněme následek - vrásky, vnější "slupku" člověka, ale taktéž kořeny, zdroje problému, které se skrývají uvnitř v hlubokých vrstvách, v orgánech těla, například harmonizace funkce jater, ledvin, trávící soustavy apod. Jedině takto lze zachovat dlouhodobě efekt vnějšího ošetření. Je třeba zachovat celostní přístup - jen práce na "skořápce" nepřináší dlouhodobé výsledky.
  • Vnější postup sestává z akupunkturního ošetření, výživné masky, masáže, kvašy.
  • Vnitřní postup je založen na užívání bylinných směsí, aplikace tělové akupunktury, změně dietetiky - tj. úpravě jídelníčku.
  • K tomuto všemu předchází na začátku diagnostika dle TČM, abychom mohli účinně působit jak na vrásky, tak na celý organismus.
  • Dle hloubky vrásek je možno navrhnout léčbu od tří do šesti sezení (po týdnu) současně s bylinnou kůrou, kdy již nastávají viditelné a udržitelné změny - zlepšení či vymizení vrásek zcela.

Ale na obličeji se nevytváří jen vrásky. Co všechno lze čínskou „kosmetikou“ řešit či změnit?
Můžeme eliminovat jemné vrásky a změkčit hluboké linie. Postupy této léčby dokážou redukovat a minimalizovat hluboké kruhy kolem oteklých očí, a také vytáhnout dvojitou bradu, povislou, uvolněnou pleť, váčky pod očima a pokleslá víčka. Tyto celostní postupy si troufají i na pigmentové skvrny.  Léčba uvolní svalový tonus nejen v oblasti hlavy, obličeje, ale povolí napětí v celém organismu – tedy působí protistresově. Zlepší se cirkulace krve, a s ní i prokysličení pokožky, zvyšuje se zcela přirozeně produkce kolagenu, pleť se stává vyživenou a vláčnou. Lymfatický systém lépe odplavuje toxiny. Terapiemi se zpevňují póry. Pokud žena má sklony k akné, nabízí se přirozená cesta, kterak ho udržet pod kontrolou.

Pokud jste absolvoval/a západní kosmetické chirurgické procedury či Botox, tradiční čínské postupy redukují jejich vedlejší efekty a zkracují dobu zhojení pleti. Jelikož tradiční ošetření respektuje postup léčby zevnitř ven, omlazovací techniky jsou účinné současně při syndromech jako například alergie, nespavost, stres, chronický únavový syndrom, trávicí problémy, hormonální dysbalance, bolesti hlavy a mnoho dalších. Pro klid vaší duše - nejsou známy žádné kontraindikace této léčby.

Pro Beauty Art terapeut TCM - Jiří Hötzel, klinika Altán v zahradě