Princezny na zabití...


Známe je všichni. Ráno se to probudilo po těžké noci a teď to stojí před skříní a dumá, co na sebe. Pak to zabere na pul hodiny koupelnu a tam se šminkuje a pudruje a něco ze sebou dělá. Prý. Tolik pohled na ráno se ženou očima běžného muže. A to jsem to hodnocení ještě dost šetřil. No, jo no. Já učím pracovat s make-upem cca 15 let. Tak vím, co je to za dřinu, ale někdy mi to nedá a trochu se mi chce taky si rýpnout. Jako teď.

Naše kultura nám poslední dobou moc krásy nepřináší. Všude je samé násilí a války a zloba. Naše komunikace se zrychluje tak, že si už ani neumíme odpočinout a v podstatě je smrt ne naše rozhodnutí, ale vyhoření, jako když dojde palivo v kamnech. Když jsem se před nedávnem lidi kolem sebe ptal, co vnímají jako jeden z problémů tohoto světa, zachytil jsem prazvláštní tón. Prý došly krásné ženy. No když jsem si představil, kolik nářků jsem slyšel já zase obráceně, nejprve jsem se zasmál. Pak zvážněl. Bylo mi vysvětleno, že ženám chybí jejich krása. Povídám, ale jak to? Copak se za poslední desetiletí nezvedla ta naše "životní úroveň" a aspoň nějaké šminky si dneska může pořídit každá? Odpověď byla ano, ale důležitější je, kdo je nosí. Ženy jako by došly. Ženskost se sice melduje zleva zprava a jsou tu na to pro ženy i speciální kruhy. No jo vážně, dokonce se ženy učí svlékat se za úplňku a běhat s vlky po lesích. Myslím, že by je mnohde musela ochrana přírody trochu očkovat, aby to přežili. Tedy ty vlky. Ženskost se stala dnes možná tak moderním slovem až paradoxně paralyzovala i to hlavní. Ženu a ženství samotné.


A ano není to jenom v tom make-upu. A naopak je to i v něm. To stání v koupelně nám vlastně psychologicky vzato ukazuje, že teprve až když jsou rozděleny všechny úkoly, svačiny, manžel potřetí probuzen a opařen kávou, teprve potom má žena trochu času na sebe. A mnoho ho už není. Co pak chcete se sebou stihnout, když vám ani vaše vlastní matka neukázala, co se sebou a jak být vlastně krásná. Musíte to lovit někde potají z příruček a nebo platit v drahých kurzech, kde se vám stejně nikdo nevěnuje. Ženy nemají prostor pro to být krásné. A to je jak chyba nás mužů, tak i jejich. Zahrnují se mnohdy sami množstvím úkolů, které v rámci rodiny "musí" splnit a věnují se tak dostatečně povinnostem matky, a to mnohdy aniž by měli děti...a na to být krásnou ženou jim jaksi nezbylo. matka musí být podle měřítek civilizace výkonná (= mužská) a nikoliv krásná. Ale my muži se pak otáčíme po ženách, které se svým vizuálem cosi provedou tak, že podívat se na ně je prostě...krásné. Žena je ztělesněním krásy v našem světě. Je inspirací světa. Ale nikdy se k ní tak nepřistupuje. Ale bohužel už k sobě nepřistupuje ani ona sama. A jak se říká v jedné staré moudrosti: Předmět zájmu našeho vědomí se stane realitou života. Jak se dnes chcete vidět krásné?

Ranní rituály by měly uvést do běhu dne ženu. Ne matku, ustaranou už dopředu, ale ženu, která umí být i tou matkou. A cosi naznačuje i ten způsob, kterým se ještě tarou řasenkou přlíznete řasy a trochu přepudrujete tu mastnou pleť, že princezny? Necháváte-li make-up až nakonec, nebude z něj za 15 minut vůbec nic. Make-up je pak jen doplňkem toho všeho. Je až na posledním místě.


Tak co princezny? Vyklouzneme ze svých dětských střevíčků a přijmeme svou roli královny se vším, co k ní patří? Zkuste třebas dneska začít s rituálem, kdy se celá probudíte a vstoupíte do té své koupelny jako první. Pak se osprchujete, krátce, jak na prokrvení těla a s čerstvou šťávou v žilách se vrhnete do make-upu. Moje žačky ho zvládají i s korekcí a pudrem cca za 7,5 minuty...následně se zahalte ať pána domu nepopouzíte svou sexualitou hned po ránu a připravte tu svou smečku na denní výběh. A pak se v klidu vraťte stvořit krásu dnešního dne na svém obličeji. Pár tahu očními stíny, bílá kajalka, trochu řasy a rtěnku. Jo a zdravíčko. Ale hlavně myslete na Anglii milé princezny. Pokud svůj make-up tvoříte s pocitem nedostatku, či snad nechtění být krásnými a úžasnými, budete pořád jen princezny, ne královny krásy.

Pro Beauty Art MZZ - Spiritual Image

PS: pro ty co, to ode dneška se svou krásou budou myslet trochu jinak pár triku a tipů...zbytek je možné se naučit třeba zde - https://www.facebook.com/PEI.ACADEMY


TIPY & TRIKY:


  • PŘIROZENÁ ELEGANCE. Podtrhne Vaši ženskost. Pro líčení očí použijte kombinaci růžovo-béžového čí vínovo-béžového očního stínu u tmavších odstínů pleti. Přirozenost svých očí můžete elegantně podtrhnout béžovou tužkou na oči. Rty jemně vykreslete konturovací tužkou a dodejte jim rafinovanost rtěnkou v lehce růžovém odstínu. Na nehtech Vám k tomuto stylu líčení bude nejvíce slušet růžovo-béžový lak, který dokonale doplní elegantní styl líčení. 
  • JAK POUŽÍT BÍLOU TUŽKU NA OČI? Bílá tužka opticky prosvětluje oči. Je ideální pro menší oči nebo užší oči. Oči prozáří, projasní v tomto případě ideální pro zákaznice, které mají tmavé oční okolí příp. kruhy pod očima. Nanášíme pod řasami na spodním víčku nebo případně dovnitř na spodní okraj víček. Můžeme nanést i jako linku na horní víčko. 
  • PUDR. Aby naše pleť vypadala i v létě přirozeně, nepřeháníme to s pudrem. Pudr by měl sloužit ke zmatnění pleti a zafixování make-upu a ne ke ztmavení. V létě si neděláme z pudru tzv. "masku", ale nanášíme lehce-nejlépe štětcem a pleť jen poprášíme. Pudr by neměl chybět v kabelce, aby se žena mohla přepudrovat kdykoliv během dne. Trik pro večerní líčení: Naneseme pudr labutěnkou v silnější vrstvě a potom štětcem ve směru chloupků oprášíme přebytky.